Dragi učenci in starši!

V delu na daljavo je zanimivo preživljanje jutranjega časa, ko ste še malce zaspani in je treba vaše možgančke  malo  zbuditi ter pripraviti na aktiven pouk, ki poteka pri vas doma.

Dejavnosti, ki vam jih bom pošiljala, niso obvezne, verjamem pa, da vam bodo vsaj malo pomagale pri pripravi na učenje ali kot vmesna sprostitev.

Učiteljica Boža Arko

GIBALNI IZZIV

Dragi učenci,
v času, ko smo vsi doma, je pomembno, da ostajamo redno telesno dejavni. Ob tem pa ne
smemo pozabiti na to, da se pri tem zabavamo. Za vas sem zato pripravila gibalni izziv
in upam, da ga boste poskusili narediti.

9 MINUTNA VADBA
Na spodnji povezavi opravi vaje skupaj s prijateljema, ki te bosta vodila in te spodbujala.
Si upaš?
https://www.youtube.com/watch?v=oc4QS2USKmk&ab_channel=LittleSports

MISELNI IZZIV

Dragi učenci,
sedaj je čas še za rekreacijo vaših možganov, zato poskusite rešiti katero izmed spodnjih nalog.
Veliko uspeha vam želi učiteljica Boža Arko.

PISANJE Z OBEMA ROKAMA HKRATI

Vzamete pisalo v vsako roko in ju položite na sredino lista. Nato pričnite istočasno pisati z obema rokama. Kako vam je šlo?

POVEŽI

POIŠČI VSILJIVCA

 

DRAGI UČENCI!

POŠILJAM VAM POVEZAVO DO  PRAVLJICE IN UPAM DA VAM BO VŠEČ.
LAHKO JO POSLUŠATE ZA LAHKO NOČ.

UPS IN ČOKOLADNI DAN


https://www.lahkonocnice.si/pravljice/ups-in-cokoladni-dan

POZDRAVLJENI!

ZA SPREMEMBO SE LAHKO PREIZKUSITE V ZANIMIVEM IZVAJANJU POIZKUSA.

Kaj potrebujemo za poskus?

  • 3 kozarce,
  • dve jedilni barvi, npr. modro in rumeno
  • papirnato brisačo in
  • vodo

Ne da bi se dotaknili kozarca, lahko vodo iz enega pretočimo v drugega. 

POSTOPEK
V dva kozarca natočimo vodo do ¾ višine in ju obarvamo z nekaj kapljicami različnih barvil. V vsako raztopino pomočimo tanek trak, v katerega smo oblikovali papirnato brisačo in oba suha dela trakov postavimo v prazen kozarec. Opazujemo, kaj se dogaja.

RAZLAGA
Voda omoči papirnato brisačo in prične potovati po njej v prazen kozarec. Voda potuje zaradi razlike energij z nivoja z višjo energijo na nivo z nižjo vse dotlej, dokler se nivoji vode v kozarcih ne izenačijo. Modra in rumena raztopina se združita v zeleno. Poskus traja dalj časa.

http://www.cevko.si/brihtna-buca/zejne-papirnate-brisace

Učiteljica Boža Arko

 

POZDRAVLJENI UČENCI!

TOKRAT BOMO DELALI VAJE ZA PRAVILNO DRŽANJE PISALA IN USTVARJALI KRIVULJE, OBRISE IN VSE KAR VAM BO KASNEJE POMAGALO PRI UČENJU PISANJA. POTREBNA BO NATANČNOST IN VZTRAJNOST, ZATO SI ZA VAJE VZEMITE ČAS. PA LE VESELO NA DELO IN NE POZABITE,

        LEPO VAS POZDRAVLJAM,   UČITELJICA BOŽA.

PRERIŠI.

NARIŠI MAČKO

POBARVAJ ENAKE ŠTEVILKE Z ENAKO BARVO

DOKONČAJ SLIKO

PREŠTEJ IN OBKROŽI PRAVO ŠTEVILKO

KEGLJIŠČE

Danes pa si bomo naredili kegljišče.

Za to potrebuješ:

  • Prazne pločevinke, ki jih lahko poljubno pobarvate ali okrasite 
  • Prazne plastenke, ki jih lahko napolnite do polovice z vodo ali s peskom 
  • Manjšo ali večjo žogo, ki jo imate doma (to je lahko: tenis žogica, pink ponk žogica, nogometna žoga …) 
  • Vrv, palico, vejo ali karkoli najdete doma za kegljaško progo 

IDEJA

 


ŽIVALSKA JOGA

Naslednja aktivnost vam bo vzela največ 15 min in bo pripomogla k temu, da se prebudite in da možgani dobijo kisika za opravljanje učenja. Učenci, ki ne znate brati, vam naj pri branju pomagajo starši.

Vsak položaj držite 30 sekund. Starši lepo prosim vaša naloga je, da pripovedujete zgodbo in sodelujete z vašimi učenci. Najprej učencem pokažite vse položaje iz sličic. Ko v zgodbi preberete besedo, ki je na sličici mora učenec narediti ta položaj in ga držati 30 sekund oziroma kolikor zmorejo. Vmes lahko naprej berete zgodbo. Motivirajte jih s tem, da delate z njimi.

Zgodba:

Po sedmih morjih po najmogočnejših valovih so pogumni gusarji iz daljnih dežel potovali na svoji veliki leseni LADJI, polni zakladov do najlepšega otoka na svetu, do otoka Biser. Tam so naseljene živali z vsega sveta, bela mivka je kakor iz biserov, ki se svetlikajo na soncu in morje je kakor nebo brez oblačka, modro ter čisto.

Na poti do otoka Biser so gusarjem pot prekrižale vodne živali. Nekaterih so se ustrašili, spet drugih so se razveselili. Prva žival, ki jih je presenetila, je bila mogočna HOBOTNICA s kar dvanajstimi lovkami, ki so brezglavo čofotale po morju in katera izmed njih je nenamerno udarila tudi po leseni ladji. Gusarji se hobotnice niso prestrašili, ampak so pogumno pluli naprej in ji iz daljave pomahali v slovo. Po urah in urah plutja po mirnem morju so ob ladji zagledali ogromnega MORSKEGA PSA. To ni bil katerikoli morski pes. O ne! To je bil veliki beli morski pes, tisti, ki lahko celo ladjo gusarjev za zajtrk požre. Tega so se gusarji močno prestrašili. Pograbili so svoja vesla in z vso močjo veslali in uspeli pobegniti tej mogočni ribi. Ob vsem tem pa so pozabili pogledati na zemljevid, se izgubili ter odpluli daleč stran od otoka Biser. Na srečo so v njihovo bližino priplavali prijazni DELFINI, ki so jih pospremili do obljubljenega otoka. In kaj se je zgodilo na otoku? To bomo pa izvedeli jutri, ko se pogumni gusarji odpočijejo od naporne poti.