DAY 7

Nekaj solz ob slovesu in pot domov.

DAY 6

Danes smo na šoli naredili evalvacijo tedna, prejeli priznanja, nato so učenci skuhali kosilo v gospodinjski učilnici. Vmes smo igrali odbojko, pingpong, družabne igre, … vse skupaj pa zaključili z zabavo na šoli. 

DAY 5

Danes smo se odpravili v Weltzar, kjer so učenci snemali novice v prihodnosti. Po skupinah so bili razdeljeni in opravljali različne naloge. Nekateri so bili zadolženi za zvok, snemanje, montažo, scenarij. Naši so bili rajši za kamero kot pred, na koncu pa se je Matevž opogumil in tudi nekaj povedal za novice. Jutri bomo videli, kaj smo naredili.

DAY 4

Danes smo se z vlakom odpravili v Frankfurt. Obiskali smo muzej komunikacije, razpravljali in se učili o lažnih novicah in jih tudi po skupinah napisali. Ogledali smo si Frankfurt in okoliško pokrajino, ki je precej podobna slovenski, manjkajo edini hribi v daljavi. Kar se tiče vremena, se zelo hitro spreminja, danes smo doživeli dež, sonce, veter in tudi par snežink.

DAY 3

Danes smo v Marburgu na ogledu mesta in na obisku fakultete za fiziko, kjer imamo različne delavnice o robotiki in umetni inteligenci. Na eni izmed njih učenci izvajajo Turingov test, eden izmed učencev je ‘robot’ in ponavlja odgovore umetne inteligence, eden pa človek, druga dva v skupini pa morata ugotoviti, kdo je kdo. Na drugi delavnici se učijo o algoritmih in na tretji o tem, kako se umetna inteligenca uči. Pri naslednji delavnici so učenci iz legokock sestavili robote, s katerimi so na koncu tekmovali v treh izzivih. Zmagala je skupina, v kateri so bili naše fantje.☺️ 

DAY 2

Danes smo na šoli, imeli smo spoznavne igre, ogled šole z aktivnostmi, malico. Zdaj nadaljujemo s predstavitvami, naši so krasno predstavili prihodnost transporta, zdravstva in poklice prihodnosti. V skupinah pripravljajo poročila o prihodnosti. Tukaj učenci od 7. razreda naprej nimajo več zvezkov, ampak vsak dobi svojo tablico, na kateri potem pravzaprav dela vse. V učilnicah tako tudi ni računalnikov, samo pametni zasloni. Po pisanju scenarija v skupinah smo pojedli kosilo v šolski jedilnici in se odpravili v bazen v Gladenbachu, kjer smo plavali, skakali v vodo, se spuščali po toboganu (učitelj Žiga je imel najhitrejši čas) in se pogreli v parni savni. Uživamo!

DAY 1

Pot v Nemčijo.