VZORNIKI MED NAMI: PARAOLIMPIJKA TANJA CERKVENIK

V petek, 10. 4. 2015, se je četrtošolcem in petošolcem predstavila gibalno ovirana oseba, gospa Tanja Cerkvenik. Namen predstavitve in delavnice na temo invalidnosti je bil učencem približati drugačnost in sprejemanje le-te ter jim dokazati, da se v življenju da vse doseči, če se dovolj trudiš in vztrajaš. Učenci so v pogovoru z gospo Cerkvenik izvedeli več o tekmovanju na paraolimpijskih igrah in vsakodnevnih izzivih gibalno oviranih oseb, predstavitev pa je dodatno popestrila psička Ajša, ki je uživala v družbi otrok in je na koncu po dvoran igrivo polila steklenico vode. Po predstavitvi so učenci izdelali plakat v obliki lepljenke z vtisi iz predstavitve.

DSC 0078

 

BARVANJE PIRHOV

Pred veliko nočjo so se učenke preizkusile v barvanju jajc. Ker so bila jajca izpihana, je bilo precej težko pobarvati prazno jajčno lupino, ne da bi se pri tem zlomila. Preizkusile so tudi tehniko barvanja jajc z rokavicami. Izdelale so okrasno drevo s pirhi in rožami, ki je v predprazničnem času popestrilo hodnik naše šole.

DSC 0056   DSC08827   DSC 0054   

VZORNIKI MED NAMI: REŠEVALEC BOŠTJAN ČAVNIČAR

V ponedeljek, 2. marca 2015, se je devetošolcem predstavil reševalec zdravstvenega doma v Slovenski Bistrici, gospod Boštjan Čavničar, ki je namestnik vodje reševalne službe, aktivno pa sodeluje tudi na projektih kot sta AED v vsako gasilsko društvo in ozaveščanje učencev v občini Slovenska Bistrica o pomembnosti prve pomoči. Gospod Čavničar nam je  pokazal nujno medicinsko opremo, ki jo ima vsako reševalno vozilo in nam razložil kako deluje, na koncu pa smo si še ogledali notranjost reševalnega vozila. Preverili smo svoje znanje o nujnih postopkih oživljanja in kako ravnati v primeru nesreče.

DSC 0048

KVIZ O PREŠERNU

Učenci 6. razreda so ob kulturnem prazniku s kvizom preverili kako dobro poznajo življenje in dela našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Kviz je potekal v treh skupinah, za sošolce pa sta ga pripravili učenki Katja in Sara.

DSC 0070-mala

 

VALENTINOVA POŠTA

V prvih dveh tednih v februarju ste učenci od 5. do 9. razreda vabljeni k sodelovanju v igri Valentinova pošta. Vsak učenec, ki želi, lahko napiše pismo, pesem ali lepo misel za prijatelja in ga odda v nabiralnik Valentinove pošte pri knjižnem kotičku v 2. nadstropju šole. V petek, 13. 2. 2015, bomo 6. šolsko uro v nivojski učilnici skupaj odprli nabiralnik in pošto razdelili naslovnikom. Pravila in potek igre najdete tudi na oglasni deski projekta Socialni in kulturni kapital (SKK).

DSC 0030 Medium  DSC 0033 Small  DSC 0020 Medium

SPREMEMBA IZVAJALKE

Od tretjega tedna januarja naprej bo projekt SKK na šoli koordinirala in izvajala učiteljica Mateja Čuš, prof. ang. in geo. Urniki in dejavnosti ostajajo nespremenjene.

MOJ SKRIVNI PRIJATELJ

Življenje brez prijateljstva je prazno. (Cicero)

V decembru ste učenci od 3. do 9. razreda vabljeni k sodelovanju v igri moj skrivni prijatelj. O pravilih igre in idejah, kako razveseliti skrivnega prijatelja, vas bomo obveščali na oglasni deski projekta Socialni in kulturni kapital (SKK) in na tej spletni strani.

učiteljica Barbara Rozman

VZORNIKI MED NAMI:  TRIATLONKA MOJCA MIJOVIČ

Zadnji dan pred počitnicami (24. 10. 2014) nas je obiskala triatlonka ga. Mojca Mijovič. Bistričanka, ki jo mnogi poznajo kot “ironmanko”, nam je predstavila ta vzdržljivostni šport, treninge in pripomočke. Med slednjimi je bilo največ zanimanja za izredno lahko in aerodinamično kolo.

Devetošolce je navdušila z zanimivo predstavitvijo, filmom in svojo neposrednostjo.

  

TUTORJI

Štirje drugošolci so že dobili svoje tutorje. Ti jim pomagajo pri nastajanju lutkovne predstave, skupaj se učijo besedilo, izdelovali bodo lutke in morda bo zares nastala lutkovna predstava, ki jo bomo pokazali tudi drugim.