Izdelava leskove piščali

 

Spomladi, ko se po lubju pretaka največ hranilnih snovi, lahko izdelamo zanimivo glasbilo, ki so ga včasih izdelovali pastirji, ko so pasli živino na travnikih.

Piščalko izdelamo iz leskove veje, lahko pa uporabimo tudi kak drug les, npr. vrbo, jesen, kostanj.

Piščalka se ne sme izsušiti, saj v tem primeru iz nje ne bomo več izvabili prijetnega žvižga (da bi to preprečili jo vsakih nekaj dni namočimo v vodi).

 

Kako piščalko izdelati?

Vir: http://otrocarije.blogspot.com/2009/05/izdelava-lesene-leskove-piscalke.html.

 

Tako, zdaj veš, kako se piščalka izdela. Veselo na delo!

Pri izdelavi ti lahko pomagajo tudi starši.

Ne pozabi na varnost pri delu!

 

Želim ti veliko užitkov ob ustvarjanju! 

                                                                                          Učiteljica Renata Kovačič

 

 


Optična iluzija

Bi se rad/-a naučil/-a narisati 3D stopnice ali morda 3D bazen? Nič lažjega. Pripravi si bel list papirja, svinčnik, ravnilo ter ob ogledu videoposnetkov nariši, kar si želiš. Povezave do videoposnetkov so pod posamezno sliko.

 

Želim ti veliko užitkov ob ustvarjanju!

Učiteljica Renata Kovačič


Izdelava igrače iz papirja

Si mogoče ”pod stresom”? Predlagam ti, da si narediš preprosto igračo iz papirja, ki ti bo pomagala pregnati stresne situacije. Igračo lahko preoblikuješ kot je prikazano na spodnjih fotografijah.

Oglej si video posnetek, ki prikazuje izdelavo igrače na spletni povezavi:

Želim ti veliko užitkov ob ustvarjanju!

Učiteljica Renata Kovačič


Izdelava igrače

V prostem času, ko opraviš že vse zadolžitve za šolo, si lahko za popestritev izdelaš igračo iz materiala, ki ga najdeš doma.

Primeri igrač:

Oglej si video posnetek, ki prikazuje izdelavo igrač na preprost način na spletni povezavi, izberi jo in le loti dela.

 

Želim ti veliko užitkov ob ustvarjanju! 

Učiteljica Renata Kovačič


Velikonočna dekoracija

Bližajo se prazniki, zato ti predlagam, da izdelaš dekoracijo. Izdelaš jo lahko iz različnih odpadnih materialov kot so embalaža za jajca, plastenka, vrvica, jogurtovi lončki in podobno.

Iz embalaže za jajca:

Vir: https://www.pinterest.com/pin/651122058615360912/?nic_v1=1aqyRYlBYCvHkQyV8zl56pzE9rGz5btTHC30vwH5LR94GthGcMy6c4dYO80%2Fu27sLr

Prikazanih je le nekaj idej. Ti pa uporabi tudi svoje ideje in ustvarjalnost, poišči še druga gradiva (vrvice, dekorativni in barvni papir, gumbe…) in izdelaj uporaben izdelek iz odpadne embalaže, ki bo prijetna dekoracija vašega doma ob bližnjih praznikih.

 

Učiteljica Renata Kovačič

 


Narava nas je razveselila s snežno odejo, ptičke pa malo manj, saj si sedaj težje poiščejo hrano. Pomagajmo jim. Na spletni povezavi https://www.varuska-ziva.si/krmljenje-ptic-pozimi/ najdete opis, kako izdelati preprosto ptičjo krmilnico iz odpadnih in naravnih materialov. Ptički vam bodo hvaležni, vi pa jih lahko opazujete pri hranjenju.

Veselo na delo!

 


Na spodnji spletni povezavi najdete zanimive ideje za izdelavo preprostih uporabnih izdelkov. Oglejte si ga ter kakšnega tudi izdelajte.

Obilo veselja pri delu vam želim.

 

Učiteljica Renata Kovačič