GOZDNA ŠOLA

Okolica naše osnovne šole nam ponuja toliko naravnih bogastev, zanimivih gozdnih poti in mokrišč, da nam tako v času pouka kot tudi podaljšanega bivanja ni nikoli dolgčas. Ker najraje preživljamo čas v šolskem parku, v okoliških gozdovih ali na šolskem vrtu, smo se odločili, da letošnje šolske leto v naš vsakdan vpeljemo tudi gozdno pedagogiko.

Učenci prve triade z učiteljicami smo se priključili Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, da naše dejavnosti na prostem še bolj osmislimo. Postali bomo pravi naravni detektivi in z vsemi našimi čutili raziskali pestrost naših travnikov, okoliških vod in gozdov. Naše gozdne dogodivščine bomo dvakrat mesečno objavljali pod tem zavihkom in na Facebook profilu Mreže gozdih vrtcev in šol Slovenije.


BOTRA JESEN 

Botra jesen že v deželo prihaja, z dežjem in vetrom nam rada nagaja. V polje in gozd je že urno zavila barve jesenske povsod je razlila. S kapljico rose je barve zmešala, kaplje dežja pa še zraven dodala. (Janez Kuhar)

Že nekaj mesecev prepevamo pesmice o jeseni, odkrivamo njene lepote in zanimivosti, pridno spoznavamo njene plodove in jih nabiramo. Tokrat pa smo se odločili, da našo Botro tudi upodobimo in jo oblečemo v njena najljubša oblačila. S ponosom vam predstavljamo našo botro Jesen. 

Učenci v OPB z učiteljico Petro Štibler


POUK NA PROSTEM

Otroci obožujejo igro na prostem. In ni lepšega, če lahko pouk in igro združiš v gozdu.

Učenci 3. razreda so imeli uro likovne vzgoje v gozdu, kjer so gradili naravna bivališča. Bili so navdušeni, iskali so različne veje, liste za »postelje« ter smrekove veje za »strehe«. Skupaj so sodelovali in se zabavali.