Od 19. do 22. 10 smo na OŠ Gustava Šiliha Laporje gostili prvi projektni sestanek , ki se ga je udeležilo 15 učiteljev in ravnateljev iz partnerskih šol.

e++

Izdelali smo podroben načrt aktivnosti in načrtovali mobilnosti učencev, ki bodo zastopali naše šole na prihodnjih srečanjih v tujini. Delo bo potekalo na posameznih šolah, učenci bodo sodelovali  preko videokonferenc, blogov in forumov. Prva spletna srečanja so že za nami, saj smo na šoli v okviru medpredmetnega projekta »Hej, povej naprej« spoznavali značilnosti partnerskih držav. Izvedli smo nekaj Skype konferenc preko katerih smo se spoznali in izvedeli marsikaj novega.

V okviru projektnega sestanka smo gostom razkazali našo okolico. Sprehodili smo se po Laporju, se popeljali po poteh makolske Forma vive in obiskali Slovensko Bistrico ter Maribor. Uspešno sodelovanje nam je zaželel tudi župan Občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar, ki nas je sprejel na bistriškem gradu.

e+

V mesecu aprilu se bomo predstavniki partnerskih držav srečali v Budimpešti, kjer bodo učenci nadaljevali s projektnim delom in predstavili svoje dosežke. Ker je delovni jezik angleščina, učenci preko mednarodnih aktivnosti uporabljajo jezik v resničnih situacijah, kar prispeva tudi k večji motivaciji učenja tujih jezikov. V prihodnjih dveh letih bomo poleg Madžarske obiskali še Estonijo, Portugalsko in Nemčijo. Prepričani smo, da bo sodelovanje nad vse uspešno, saj naše izkušnje kažejo pozitivne učinke na ravni šole, učiteljev in učencev.