Pozdravljeni!

Tudi tokrat bomo plesali. Za izvedbo naslednje naloge boš potreboval/a partnerja. Prosi sestro, brata, mamo ali očeta.

Skušajta se naučiti tale ples:

 

Pleši in ostanite zdravi.

Učiteljica Lea


Pozdravljeni!

Počitnice so mimo, zdaj pa spet veselo na delo. In ker so vaši možgančki kar nekaj časa mirno »spali«, vam tokrat pošiljam vaje, da jih ponovno prebudite in jih pripravite na šolsko delo.

Igrajte se in ostanite zdravi.

 

Učiteljica Lea


Pozdravljeni!

Se še spomnite, kako smo na šolskem hodniku naredili pajkovo mrežo? Naredite si jo lahko tudi doma na hodniku, med dvema stoloma ali pa še bolje vrv napeljete okoli dreves. Potem pa, saj veste, se skušate prebiti na drugo stran mreže, ne da bi se dotaknili vrvi, kaj šele, da bi se vanjo zapletli. Pa poskusite.

                              

Igrajte se in ostanite zdravi.

Učiteljica Lea


Pozdravljeni učenci!

Tokrat vam za sprostitev ponujam čisto enostavno rešitev. Predlagam vam aktivnost, ki sprošča naše živce, krepi pretok krvi do možganov in nam tako pomaga, da vsakdanje obveznosti opravimo hitreje in lažje. Že veste, o čem govorim? O starem dobrem plesu seveda. Za ta ples ne potrebujete nobene koreografije, le izberete glasbo po želji in  primeren prostor ter enostavno plešete. Še niste prepričani, mogoče pa vas k plesu premamita spodnja posnetka.

 

Plešite in zdravi ostanite!

 

Učiteljica Lea


Pozdravljeni učenci!

Kako se kaj sproščate po vseh opravljenih obveznostih? Ste uspeli odigrati kakšno družabno igro? Pri nas doma je trenutno zelo popularna igra Rummy. Pa pri vas?

Moj predlog za prihajajoči teden pa je igra, s katero smo začeli že v šoli, pa nam jo je korona virus zagodel. Izvajate jo lahko doma ali pa zunaj na svežem zraku.

Na liste papirja lahko natisnete ali pa preprosto obrišete svoje dlani in stopala. Potem pa jih zložite po štiri v vrsti v kolono (glej spodnjo sliko). Cilj igre je, da pridete na cilj brez napak in čim bolj hitro. Kdor se zmoti, mora začeti znova. Igra postane še bolj zabavna, če si merite čas. Lahko pripravite pravo družinsko tekmovanje. Pri nas doma je trenutni rekord 3,74 s. Me zanima, če ga lahko kdo podre!


Dragi učenci,

 

če smo v šoli ob sredah zjutraj uživali v različnih skupinskih igrah, pa boste igre tokrat izvajali v krogu družine, jaz pa bom za vas pridno iskala in objavljala različne predloge.

Ste pripravljeni?

 

Moj tokratni izbor je naslednji:

Družabne igre: zelo izvirno, boste rekli, pa vendarle, dajmo na zrak vse tiste zaprašene družabne igre, za katere nam vedno nekako zmanjka časa. Enka, Človek ne jezi se, Štiri v vrsto in še bi lahko naštevali. Dragi starši, učenci jih obožujejo.

Igre na papirju: so preproste igre, veliko bolj uporabne od računalniških iger in prenosnih pripomočkov, poleg tega pa so zelo dostopne, saj za njih potrebujete samo pisalo in list papirja. Nekaj idej najdete na spodnjih spletnih straneh, oziroma o njih lahko povprašate starše. Prepričana sem, da se gotovo spomnijo še kakšne.

https://perekrestok-game.ru/sl/por/logicheskie-igry-na-bumage-dlya-dvoih-igry-na-bumage-dlya-detei/

 

Igrajte se in ostanite zdravi.

Učiteljica Lea