ŠOLSKO LETO 2023/2024

V snegu smo iskali stopinje gozdnih obiskovalcev. Ugotovili smo, da se v našem gozdu ne potikajo ris, medved in volk. Našli pa smo sledi srnjadi.

Končnoooo sneeeeg. V petek marsikdo ni mogel v šolo zaradi obilice  zapadlega snega. Že v ponedeljek so bile vremenske razmere odlične za snežne vragolije. S sankami, lopatkami in krožniki smo se spuščali po sosednjem hribu. Res smo uživali. 

 

ŠOLSKO LETO 2022/2023

GREGORJEVO – 12. marec

Dan, ko se »ptički ženijo«

Ponekod po Gorenjski in v okolici Ljubljane se na predvečer gregorjevega spušča gregorčke – hiške, cerkvice, barčice in druge predmete, v katerih je luč, ki jo daje sveča ali ogenj. Včasih so ob večerih delali ob sveči, ker se na Gregorjevo dan začne daljšati, luči niso več potrebovali, položili so jo v vodo in tako simbolično klicali sonce, da prične greti in svetiti na Zemljo.

V okviru podaljšanega bivanja, smo letos gregorčke izdelovali iz materialov, ki smo jih našli na naših tedenskih sprehodih po gozdu (vejice, mah, lubje,…). Nekatere gregorčke smo spustili po vodi, da so preizkusili test plovnosti. Večina je test prestala 😊.

Končnoooo smo dočakali sneg. Izkoristili smo ga za sankanje na bližnjem hribu. Zgradili smo tudi skakalnice. Res smo bili mokri in nas je zeblo, ampak bili smo res veseli. 


ŠOLSKO LETO 2021/2022

Le katere živali se skrivajo v naših mokriščih? Zelo natančno smo iskali, a mislimo, da še vse spijo. Še se bomo vrnili in raziskovali. Mokrišča so namreč zelo pomembna za nas, saj vpijejo ogromne količine vode in nas varujejo pred velikimi poplavami. 

Valentinovo – praznik vseh, ki se imamo radi, smo si hvaležni, se cenimo in spoštujemo. Pisali smo prijazna valentinova sporočila za kogarkoli na šoli. Verjamemo, da bomo popestrili in polepšali 14. februar. Naj bo lep dan. 

 

 

Ustvarjamo v pričakovanju božično-novoletnih praznikov …

 

Juhuu, praznični december je tu! Zaradi snega je ta še bolj čaroben in vesel. Z vami delimo nekaj utrinkov naše zabave na snegu.

 

 

 

 

ŠOLSKO LETO 2020/2021

Druženje smo zelo pogrešali. V živo je veliko bolje. Plešemo, sestavljamo in se  družimo.

Zapadel je prvi sneg… zgradili smo utrdbo, kepe velikanke in konjička. Malo nas je zeblo v roke, ampak smo se zabavali.

 

ŠOLSKO LETO 2019/2020

PREDPOČITNIŠKO RAJANJE

Ker snega v Laporju ni in ni in Pust je v času zimskih počitnic, smo se odločili, da bomo skakali Lahkih nog naokrog. 
Ob izbrani glasbi smo v parku  peli, plesali, se igrali športne igre in najpomembneje: zabavali smo se kot že dolgo ne.
Krasen začetek počitnic, ni kaj. 
Fotografije povedo vse.
 

ZELENA ZIMA

Ker letos v Laporju ni dovolj snega, nimamo sreče, da bi se sankali. Zato pa imamo več časa, da peš raziščemo Laporje, naš domači kraj, in okolico. Pred šolo igramo odbojko, med dvema ognjema, nogomet, šah, v učilnici pa ustvarjamo iz kock.